Tatueringsborttagning

Tatueringar är gjorda för att vara för evigt, men i takt med att allt fler människor vill ta bort dem har teknologin utvecklats med jämna steg och erbjudit förbättrade metoder för tatueringsborttagning som är både säkra och effektiva. Vi på Laserlink ligger i framkant då kan erbjuda en av marknadens bästa laserbehandlingar.

Hur fungerar behandlingen?

Vi använder oss av Q-switchad Nd:YAG-laser för att säkert avlägsna tatueringar.

När ljusenergin vibrerar smulas tatueringsfärgen försiktigt sönder i lagom stora mikropartiklar. De korta pulserna känns som snäpp av små gummiband och följs av en varm känsla.

Efter den första behandlingen uppstår en tillfällig blekning på det behandlade området. Med tiden transporteras färgpartiklarna från tatueringen genom det lymfatiska systemet och huden återfår sin naturliga färg.

Hur många behandlingar behövs?

Hur många behandlingar som behövs är individuellt från person till person och beror på: tatueringens storlek, vilken typ av / hur mycket färg som har använts samt vilket djup färgen sitter på i huden. Var på kroppen som tatueringen är placerad påverkar också antalet behandlingar.

Mörkblå, svarta och röda färger är lättast att ta bort, följt av orangea och lila färger. Grönt och himmelsblått kräver ytterligare behandlingar för att blekas tillräckligt.
Vanligtvis krävs 5 till 15 behandlingar för att ta bort en tatuering.

Vad händer efter behandlingen?

En antibakteriell salva appliceras direkt efter behandlingen och området måste hållas rent. Det går bra att duscha dagen efter men området ska inte skrubbas. Om en skorpa bildas är det viktigt att du inte pillar eller kliar på den.

Utrustning

Vi använder oss av RevLite - Q-switchad Nd:YAG-laser som använder sig av “PhotoAcoustic”-teknologi som säkert penetrerar huden och söker upp varje färg med specifika våglängder. De flesta lasrar har minst två våglängder för att komma åt mörkblå, svarta och röda färger. RevLite har istället fyra våglängder för att komma åt ett bredare spektrum av färger: från mörkblått, svart och rött till orange och lila, samt svårbehandlade färger som grönt och himmelsblått.

Prislista

2 x 2 cm – 850 kr  
Färgtillägg 250 kr

5 x 5 cm – 1 250 kr
Färgtillägg 500 kr

8 x 8 cm – 1 650 kr    
Färgtillägg 1000 kr

1 950 kr     10 x 10 cm
2 250 kr     15 x 15 cm

Med färgtillägg avses grön och blå.

Priser per gång inkl moms
Större tatueringar pris efter konsultation

Före och efter behandling